Sport     | 21.05.2019. 08:26 |

Golden State pomeo Portland i plasirao se u veliko finale NBA lige

FENA Roland Grabovac

PORTLAND, 21. svibnja (FENA) - Golden State Warriorsi plasirali su se u peto uzastopno finale NBA lige nakon što su i u četvrtoj utakmici finala Zapada pobijedili Portland Trail Blazers te ih eliminirali s 4:0 u seriji.

Warriorsi su do pobjede 119:117 došli nakon produžetka, a Trail Blazers imaju za čime žaliti s obzirom da su prokockali prednost od 17 poena koju su imali dvije minute do kraja treće četvrtine.

Trail Blazers propustili su i dva šuta za pobjede, Damian Lillard je na kraju četvrte četvrtine promašio polaganje, a isti igrač je na kraju produžetka promašio šut za tri poena i pobjedu njegove momčadi.

Stephen Curry ponovno je bio sjajan s 37 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Draymond Green u pobjedu je ugradio 18 poena i 14 skokova, a Klay Thompson 17 poena.

Kod Portlanda Lillard i Meyers Leonard ostvarili su double-doblue učinke. Lillard je ubacio 28 poena i podijelio 12 asistencija, a Leonard 30 poena i 12 skokova.

Warriors su postali prva momčad u NBA ligi nakon više od 50 godina koja se plasirala u pet uzastopnih velikih finala. Boston Celticsi su od 1957. do 1966. igrali čak deset finala.

Protivnici u finalu bit će im bolji iz finala Istočne konferencije u kojem Milwaukee Bucksi imaju prednost 2:1 nad Toronto Raptorsima.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo