Bosna i Hercegovina     | 21.05.2019. 14:49 |

Akciji 'Predator' - Oduzeti predmeti iz stambenih objekata na šest lokacija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. maja (FENA) - Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) provode akciju kodnog naziva "Predator" na području Federacije Bosne i Hercegovine usmjerenu na dokumentiranje osoba koja se dovode u vezu s krivičnim djelom "iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije".

Na osnovu naredbi Općinskih sudova do sada su izvršeni pretresi stambenih objekata na šest lokacija na području općina Široki Brijeg, Mostar, Tuzla, Srebrenik i Živinice.

U akciji koja se provodi od 19. maja oduzeti su računari, serveri, elektronski i optički mediji za pohranu podataka u digitalnom obliku, mobilni telefoni s pripadajućim SIM karticama, te drugi predmeta koji potiču ili se dovode u vezu s ovim krivičnim djelom.

Akcija se provodi pod nadzorom nadležnih kantonalnih tužilaštava, a oduzeti predmeti će biti u narednom periodu predmet vještačenja u cilju dokazivanja i dokumentiranja osoba koje se sumnjiče za izvršenje ovog krivičnog djela.

Asistenciju prilikom ovih aktivnosti pružaju policijski službenici kantonalnih ministarstva unutrašnjih poslova, a bit će nastavljene aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije, saopćeno je danas iz Federalne uprave policije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Isak podržao KK 'Leopard' i polaganje za viša karate zvanja u Zavidovićima

Delegacija Ureda za unutrašnje poslove turske ambasade posjetila FUP

U Sarajevu uhapšene dvije osobe zbog prometa drogom, te posjedovanja vatrenog oružja i municije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo