Bosna i Hercegovina     | 21.05.2019. 14:58 |

Rišljanin: Opremanje policije prioritet MUP-a BPK Goražde

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 21. maja (FENA) - Osiguranje adekvatne opreme za policijske službenike jedan je od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde, izjavila je na pres-konferenciji resorna ministrica Nizama Rišljanin.

Po njenim riječima, u fokusu rada Ministarstva i dalje će biti stvaranje boljih uvjeta za rad policije, kao i boljeg sigurnosnog ambijenta na području ovog kantona.

- Prije svega nastojat ćemo podići nivo opremljenosti policijskih službenika i podići nivo stanja sigurnosti. U tu svrhu, na posljednjoj sjednici Vlade BPK Goražde inicirali smo odluku o kupovini dijela odjeće i obuće za policijske službenike u iznosu od 38.000 KM - istakla je ministrica i dodala da su sredstva za ove namjene osigurana u budžetu Uprave policije za ovu godinu.

Naglasila je da postoji potreba kadrovskog i materijalnoj jačanja MUP-a BPK i njegovih službenika, što će doprinijeti i stanju sigurnosti na području BPK.

- Svjesni smo ograničenih mogućnosti u budžetu BPK Goražde za materijalno-tehničko opremanje. To ćemo pokušati prevazići preko različitih projekata i donacija da sustignemo ono sa čime smo trenutno u nedostatku i ne dozvolimo da se stanje sigurnosti u našem kantonu dovede u pitanje - kazala je ministrica unutrašnjih poslova BPK Goražde.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

MUP: Posjet srbijanskog ministra Jasenovcu nije bio u programu

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'