Bosna i Hercegovina     | 21.05.2019. 15:45 |

Podrška Grada Sarajeva udruženjima djece i osoba s poteškoćama u razvoju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. maja (FENA) - Grad Sarajevo godinama finansijski pomaže i podržava udruženja koja se bave edukacijom i osnaživanjem djece s poteškoćama u razvoju i njihovih porodica.

Tim povodom, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, danas je potpisao ugovore s Ines Kavalec i Dževidom Sulejmanović, predsjednicama Udruženja "Dajte nam šansu" i "Budućnost", kojima su za njihove projekte dodijeljena planirana i odobrena sredstva iz ovogodišnjeg Budžeta Grada Sarajeva.

- Naša je obaveza podržavati rad udruženja koja svojim aktivnostima pokušavaju prevazići sve barijere i omogućiti djetetu i osobi s poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama kvalitetan i sadržajan život. Šira društvena zajednica i svi mi, pojedinci - moramo pozitivno djelovati u pravcu stvaranja okruženja u kojem će svi imati jednake mogućnosti bez obzira na različite sposobnosti - istaknuo je Skaka.

Predsjednice udruženja "Dajte nam šansu" i "Budućnost" zahvalile su Gradu Sarajevu na kontinuiranoj podršci, s ciljem unapređenja stručne i druge potrebne pomoći kako bi djeca s poteškoćama i njihove porodice imale bolju i sigurniju budućnost, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Gradski savjet traži reformu zakonskih nadležnosti i teritorijalne organizacije Grada Sarajeva

Branislava Draženović rođ. Peruničić dobitnica Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva

Planirani rok za završetak radova obnove fasade Gospođicine kuće 90 radnih dana (VIDEO)

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom