Kultura     | 21.05.2019. 15:38 |

U Srebrenici se nastavlja projekt 'Mala škola glume', u pripremi nova predstava

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 21. maja (FENA) - Pripremom predstave "Petar Pan" bit će nastavljen projekt "Mala škola glume“ koju organizuje Javna ustanova Kulturni centar Srebrenica u saradnji sa "Kamernim teatrom 55“ iz Sarajeva i Općinom Srebrenica.

Predstavu će režirati Goran Domijanac, koji smatra da će to biti jedan veliki umjetnički i zanatski izazov s obzirom na to da u projektu učestvuje veliki broj djece.

-Ovo je jedan izazovan komad, provokativan i sama produkciija koja je ovdje u Kulturnom centru je na neki način ad hoc, zato što ovdje ne postoji pozorišna infrastruktura. Biće izazov da napravimo dobar rezultat - rekao je ovaj pozorišni režiser iz Banja Luke.

Uvjeren je da će biti napravljen dobar proizvod i da će se ostvariti planovi da ova predstava putuje po regionu i dalje. Očekuje da će predstava polovinom oktobra biti premijerno izvedena u Srebrenici, a kasnije i u svim većim centrima regije.

-Postoji mogućnost da se predstava odigra i u Strazburu - kazao je.

Direktorica Kulturnog centra Srebrenica Mediha Smajić kaže da će se ove sedmice aktivno raditi sa djecom koja pripremaju predstavu "Petar Pan“.

- Biće to jedan veoma naporan i zahtjevan posao, koji će ruzultirati predstavom i nadam se da će proći onako kako je planirano – kazala je Smajić, koja podsjeća da je 30 osnovaca i srednjoškolaca prošlo "Malu školu glume“. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo