Ekonomija     | 21.05.2019. 17:03 |

Saradnja komora TK i Vojvodine rezultirala prvim susretima privrednika (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

TUZLA, 21. maja (FENA) - Kantonalna privredna komora Tuzla je još prošle godine ostvarila dobre kontakte i uspostavila kvalitetnu saradnju s Privrednom komorom Vojvodine, a kruna tih aktivnosti bio je skorašnji sastanak privrednika okupljenih oko dviju komora održan u Novom Sadu.

U fokusu razgovora bilo je stvaranje još boljih uslova za proširenje saradnje, otvaranje novih tržišta kao i razmjena iskustava. Sastanku je uz predstavnike KPK Tuzla prisustvovalo i 12 privrednika predstavnika privrednih subjekata članica ove komore koji su zainteresovani za poslovanje sa privrednicima Vojvodine.

Rukovodilac Sektora za edukaciju, promociju, regionalnu saradnju i odnose s javnostima KPK Tuzla Dino Kalesić izjavio je da su kolege iz vojvođanske komore okupile zavidan broj privrednika, u skladu s dogovorenim djelatnostima.

Na sastanku u Novom Sadu dogovoreni su i novi poslovi, a Kalesić je rekao da su prisustvovali dogovaranju novih zajedničkih aktivnosti i saradnji firmi iz oblasti građevinarstva, drvne industrije, trgovine i sajamske industrije.

- Zahvaljujući toj posjeti osigurali smo učešće na Sajmu turizma u Novom Sadu koji se održava u oktobru, a inače, u skladu sa svojim mogućnostima, uspjevamo 10 do 15 puta godišnje odvesti naše privrednike na značajne sajamske manifestacije - rekao je Kalesić.

Na poziv 12 privrednih subjekata - članica KPK Tuzla - trebala bi uslijediti i uzvratna posjeta privrednika Vojvodine Tuzlanskom kantonu. U organizaciji sastanka posredovaće KPK Tuzla a planirane su i posjete vojvođanskih privrednika domaćim firmama.

Pogledajte http://fena.ba/video/2982/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/10qoicsfdv0b9w1HqYAEiit8ojakehx2F?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Potpisan Memorandum o razumijevanju između INOBiH i Norveške narodne pomoći

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana