Bosna i Hercegovina     | 22.05.2019. 13:05 |

Načelnik Općine Kalesija u povodu Dana općine upriličio tradicionale prijeme

FENA Saopćenje

KALESIJA, 22. maja (FENA) - Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić danas je u okviru obilježavanja Dana Općine upriličio prijeme za dobitnike najvećeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka", ratne komandante vojnih jedinica i generale, predsjednike boračkih organizacija i udruženja te za dosadašnje predsjednike i načelnike općine.

- Mi svake godine upriličimo prijeme za navedene kategorije jer smatram da su oni nosioci aktivnosti kada je u pitanju odbrana Kalesije. Mi 23. maj slavimo kao dan oslobođenja naše općine od agresora čime smo postali prvi oslobođeni grad u BiH. Nažalost moji prethodnici to nisu znali iskoristiti kako bi naša općina od većih nivoa vlasti bila bolje tretirana i kako bi danas po tome bili prepoznatljivi. Ja ću sve učiniti da se o tome više govori i da se priča mlađim naraštajima o uspjesima kalesijskih branilaca - kazao je Džafić.

Načelnik je na svečanom prijemu prisutne upoznao s aktivnostima koje se provode u Općini, ali i sa planom rada u budućem periodu.

Džafić je pozvao sve građane općine da sutra 23. maja istaknu na svojim kućama i stanovima državne zastave, jer su one dokaz da smo se odbranili i da smo ponosni na ono što smo branili, a to je općina Kalesija i država Bosna i Hercegovina, saopćeno je iz Općine Kalesija.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Deset porodica u Kalesiji danas dobilo ključeve od novoizgrađenih stanova

Vatrogasci iz općine Reusch iz Njemačke boravili u Kalesiji

Kalesija - Doček volontera koji su u Turskoj montirali stambene kontejnere

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu