Bosna i Hercegovina     | 22.05.2019. 16:40 |

Dodik razgovarao sa zapovjednikom EUFOR-a u BiH Dorferom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. maja (FENA) - Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Sarajevu sa zapovjednikom EUFOR-a u BiH Martinom Dorferom. 

Dodik i Dorfer konstatirali su da su između BiH, na svim razinama, i Misije EUFOR-a uspostavljeni odnosi povjerenja i međusobne suradnje. 

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i zapovjednik Misije EUFOR-a suglasili su se da je BiH danas stabilna, a da je tome doprinijela i prisutnost EUFOR-a. 

Dodik je prenio zapovjedniku Dorferu da Vijeće  ministara BiH još nije formirano, što predstavlja otežavajuću okolnost u normalnom funkcioniranju BiH, a da je to, između ostalog, i rezultat pogrešno postavljenih prioriteta pojedinih političkih čimbenika u BiH. 

Predsjedatelj je ponovio zapovjedniku EUFOR-a da inicijativa da za Dan Republike Srpske pripadnici Trećeg pješadijskog puka nose svečane odore Vojske Republike Srpske predstavlja samo čin baštinjenja tradicije Vojske Republike Srpske, te da tu nema namjere da se itko provocira i da se tenzije oko toga dižu bespotrebno, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta