Bosna i Hercegovina     | 22.05.2019. 19:46 |

Forto i Sofić: Uslugu pacijentima podići na viši nivo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. maja (FENA) - Domovi zdravlja moraju pokazati da su tu zbog pacijenata, a usluga mora biti podignuta na najviši nivo, kazao je danas premijer Kantona Sarajevo Edin Forto koji je s kantonalnom ministricom zdravstva Amelom Sofić posjetio Javnu ustanovu Dom zdravlja.

Ministrica Sofić naglasila je da građani Kantona Sarajevo zaslužuju kvalitetniji zdravstveni sistem u čemu Dom zdravlja ima značajnu ulogu, jer pruža primarni nivo zdravstvene zaštite koji predstavlja prva vrata zdravstvenog sistema.

Ocijenila je da je potrebno unaprijediti porodičnu medicinu kroz funkcionalnije timove porodične medicine, dodajući da zdravstvena usluga u Hadžićima i u Ilijašu mora biti jednaka u drugim općinama, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Vršilac dužnosti direktora Dom zdravlja Mehmed Kulić naglasio je da je današnja posjeta bila prilika i za razgovor o kadrovskim problemima, opremljenosti domova zdravlja kao i planovima rada, s ciljem poboljšanja usluga za sve osiguranike u Kantonu Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu