Ekonomija     | 23.05.2019. 11:22 |

Nova kreditna linija Raiffeisena za investicije u energetsku efikasnost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. maja (FENA) - Raiffeisen banka pripremila je novu kreditnu liniju koja je realizovana uz podršku KfW razvojne banke.

- Klijente koji sredstva ovog kredita iskoriste za finansiranje investicija u energetsku efikasnost očekuje povrat novca do 20 posto od iznosa kredita. Na taj način klijenti ostvaruju i dodatne koristi kao što su ušteda energije, povećanje vrijednosti nekretnine, ali i zaštita životne sredine smanjenjem emisije štetnih gasova - izjavio je predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg.

Povrat novca do 20 posto od iznosa kredita je moguć ukoliko su predmet kreditiranja sredstva sa minimalnom uštedom energije od 20 posto ili više. To u praksi znači da ukoliko klijent radove finansira iz kredita za energetsku efikasnost i odluči zamijeniti prozore za koje cijena kod izvođača radova iznosi 7.000 KM, klijentu će biti izvršen povrat novca u iznosu 1.400 KM.

Uslov za isplatu povrata je predstavljanje dokaza od strane klijenta da su provedene mjere za poboljšanje energetske efikasnosti po kojima je odobren kredit.

Krediti za energetsku efikasnost dostupni su po povoljnim uslovima za stanovništvo, te za mala i mikro preduzeća i samostalne preduzetnike. Fizičke osobe se mogu odlučiti za namjenski kredit za adaptaciju/rekonstrukciju stambene jedinice uz energetsku efikasnost ili stambeni kredit za kupovinu postojeće stambene jedinice sa energetskim certifikatom.

Više informacija dostupno je na: https://raiffeisenbank.ba/stanovnistvo/krediti-za-energetsku-efikasnost, saopćeno je iz Raiffeisen banke. 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Novitet u ponudi Raiffeisen INVESTA - prvi fond sa dospijećem na našem tržištu

Raiffeisen banka bila domaćin internacionalne konferencije 'Make Azure Days Happen'

Raiffeisen proglašen najboljom bankom u oblasti finansiranja trgovine u BiH u 2024.

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije