Stranačke aktivnosti     | 23.05.2019. 12:35 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

SDA: Neprihvatljiva blokada rada Parlamentarne skupštine BiH i uzimanje enormno visokih plaća 

SDA upozorava da je blokada rada Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koju provodi dio političkih stranaka, protivzakonita te  izuzetno štetna po interese BiH.  Na  početak rada domova PS BiH, koji nije moguć bez  formiranja parlamentarnih komisija, čeka 25 prijedloga zakona, 35 međunarodnih sporazuma i preko stotinu drugih različitih akata  koje je pripremilo Vijeće ministara.  

Parlamentarna skupština BiH svakog radnog dana poreske obveznike košta  62.398 KM. Neprimjereno je i za svaku osudu da se taj novac troši, da se isplaćuju enormno visoke plaće, a da zastupnici i delegati pri tome ne rade ništa  jer im nije omogućeno da  obavljaju funkciju koju su im građani povjerili. Podsjećamo da je zakonski rok za formiranje komisija istekao prije četiri mjeseca.  

Blokada rada Parlamenta, ili bilo koje državne  institucije, protivustavan je čin i takvom ucjenom se neće ostvariti politički ciljevi.  

Stoga, SDA poziva sve političke aktere da se odmah pristupi formiranju parlamentarnih komisija i time omogući funkcionisanje oba Doma Parlamenta.  

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo