Bosna i Hercegovina     | 23.05.2019. 14:50 |

Ministrica Bogunić: Ministarstvo ostaje pri svom stavu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. maja (FENA) - Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić primila je danas roditelje djece koja pohađaju nastavu u JU Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor" povodom njihovih reagiranja i protesta u vezi izbora i imenovanja direktora te ustanove.

- Uz puno uvažavanje mišljenja roditelja kao i prava da izraze svoj stav, želim upoznati javnost da je Ministarstvo u skladu sa zakonom dalo svoju saglasnost predstavniku Ministarstva u Školskom odboru ove javne ustanove da prilikom izbora direktora Centra glasa za kandidata Maidu Idrizović, čime je ispunilo svoju zakonsku obavezu - izjavila je. 

Istakla je da Ministarstvo ostaje pri tom stavu, iako su predstavnici roditelja i Ministarstva u Školskom odboru glasali za različite kandidate te da se radi o zakonskoj proceduri za koju je isključivo nadležan Školski odbor.

Kako je obrazložila ministrica, Školski odbor bi trebao uskoro sazvati sjednicu na kojoj će se odlučiti o novonastaloj situaciji.

- Obaveza je Školskog odbora da raspiše novi konkurs za imenovanje direktora Centra jer ni jedan od prijavljenih kandidata za direktora nije osigurao potrebnu većinu. Do okončanja procedure imenovanja direktora, Školski odbor će odlučiti ko će obnašati funkciju v.d direktora - obrazložila je ministrica Bogunić, saopćeno je iz Pres-službe KS-a. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bogunić: Školama preporučeno odgađanje putovanja učenika izvan BiH

Ministrica Bogunić: Maternji jezik je neotuđivo pravo svakog pojedinca

Ministrica Bogunić pozvala institucije da reaguju na dešavanja u Zavodu Pazarić

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana