Regija     | 23.05.2019. 15:41 |

Srbija: Poziv sunarodnjacima iz Hrvatske da na EU izborima biraju SDSS

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD, 23. svibnja (FENA) - Oporbena Stranka slobode i pravde (SSP) bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa poduprla je u četvrtak listu Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) na predstojećim izborima u Hrvatskoj za Europski parlament i pozvala sve sunarodnjake iz Hrvatske da glasovima za listu 24 omoguće da u europarlamentu zastupaju interese Srba u Hrvatskoj i države u kojoj žive.

 Svjedočimo velikoj političkoj borbi u susjednoj Hrvatskoj da SDSS uspješno provede izbore i tako postane prva stranka srpskog naroda koja bi ušla Europski parlament, navedeno je u priopćenju SSP-a.

 Ta stranka ocenjuje kako je "inspirativna upornost, snaga i mudrost kojom Milorad Pupovac i Dejan Jović vode kampanju i političku borbu, uprkos brojnim pritiscima, provokacijama i kampanji krajnje desnice".

 Istodobno, SSP poručuje da će "uvijek biti uz ljude od integriteta i zastupnike interesa naroda koji donose bolji život za sve i značajno unapređenje demokratskih procesa i pomirenja u regiji".

 Nekadašnji gradonačelnik Beograda i bivši predsjednik Demokratske stranke jedan je od utemeljitelja oporbenog Saveza za Srbiju, a u travnju ove godine je formirao Stranku slobode i pravde, kojoj se pridružila i Ljevica Srbije Borka Stefanovića, također nekadašnjeg člana Demokratske stranke, prenosi Hina. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Zagreb domaćin Svjetske izložbe pasa

DIP Hrvatske: Na europskim izborima mogu birati i biti birani i državljani druge članice EU

Hrvatska: Sud odbio Horvatinčićev zahtjev za uvjetnim puštanjem

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta