Sport     | 23.05.2019. 15:42 |

U Mostaru održan Olimpijski dan 2019.

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. svibnja (FENA) - Tradicionalna sportska manifestacija Olympic Day 2019. koju su otvorili bh. olimpijci skijaši Emir Lokmić i Elvedina Muzaferija održana je u četvrtak u Mostaru na lokalitetu Vrela Bune.

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta (OK) Bosne i Hercegovine Marijan Kvesić, veleposlanik Japana Hideyuki Sakamoto, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj, direktor Toyota Adria Grupacije Kensuke Tsuchiya i zamjenica gradonačelnika Grada Mostara Radmila Komadina prisutnima su poželjeli da kroz interesantne prezentacije sportova prepoznaju svoj sportski potencijal i da na nekim narednim Olimpijskim igrama predstavljaju Bosnu i Hercegovinu.

Sportovi poput karatea, gimnastike, boksa, badmintona, orijentacije, streličarstva, streljaštva, sportskog penjanja i drugih predstavljeni su uz sudjelovanje više od 300 djece iz 23 osnovne škole iz Mostara, kao i gostiju iz Međunarodne osnovne škole QSI Vogošća.

Mladim sudionicima Olympic Daya tajne navedenih sportova prezentirali su treneri i sportaši iz mostarskih klubova pojačani sportašima Ivanom Klepićem, Ivonom Ćavar i Petrom Zadrom, kao i legendarnim skakačima sa Starog mosta predvođenim Lorensom Listom.

"Druženje sudionika proteklo je uz dječji osmijeh i izrazito zadovoljstvo, kao i promociju univerzalnih olimpijskih vrijednosti, odnosno prijateljstva, poštovanja, izvrsnosti i fer igre", priopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Ovaj događaj održan je u organizaciji OK-a BiH u suradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara, Omladinskim centrom Novi val Blagaj i Gorskom službom spašavanja Kantona Sarajevo.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'