Ekonomija     | 23.05.2019. 16:52 |

Dalipagić na sastanku predstavnika zemalja članica ITF-a

FENA Saopćenje

LEIPZIG, 23. maja (FENA) - Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić sudjelovao je na sastanku predstavnika zemalja članica Međunarodnog prometnog foruma u Leipzigu.

U svom obraćanju, Dalipagić je izrazio zahvalnost tajništvu Međunarodnog prometnog foruma na nastojanjima da se postupci i procedure u prometu koje danas imamo unaprijede i poboljšaju, kao i svim aktivnim predstavnicima drugih zemalja koji daju prijedloge za prevazilaženje postojećih barijera u prometu.

- Bosna i Hercegovina, kao jedna od zemalja u tranziciji, prvenstveno je zainteresirana za daljnji razvoj nesmetanog i fleksibilnog prometa, uz ispunjavanje svih uvjeta koje sigurnost prometa sa sobom nosi. Međunarodno strateško opredjeljenje treba biti u funkciji postizanja najvećeg kvaliteta prometa u svakom pogledu, čemu Bosna i Hercegovina daje punu potporu - istaknuo je Dalipagić.

Istaknuo je da Bosna i Hercegovina u potpunosti podržava svaku konstruktivnu ideju, kao što je ideja CEMT platforme, te da isto tako podržava i Povelju kvaliteta od koje se tek očekuju puni rezultati i koja bi trebala dovesti do harmonizacije propisa.

Također, istaknuto je da su prijeko potrebni daljnji koraci u razvoju međunarodne kvote, kao i nove ideje i šira debata o tom pitanju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Tenis - Srbija umjesto Rusije u Davis cupu

Stuhli: ITF prepoznaje zalaganje u TSBiH i talenat mladih bh. tenisera (VIDEO)

Obavljena Primopredaja dužnosti u Ministarstvu komunikacija i transporta

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana