Sport     | 23.05.2019. 20:38 |

Mersudin Ahmetović iz FK 'Sarajevo' najbolji igrač Premijer lige BiH

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 23. maja (FENA) - Mersudin Ahmetović, napadač iz Fudbalskog kluba "Sarajevo", proglašen je najboljim igračem fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine u periodu 2018/2019. godina tokom manifestacije "Kristalnih 11", održane večeras u Vijećnici.

Za izbor Mersudina Ahmetovića glasalo je više od 220 igrača i trenera od njih 302 koji su glasali iz Premijer lige.

Ahmetovićev klupski kolega Nihad Mujakić proglašen je najboljim mladim fudbalerom, a najboljim mladim golmanom Vladan Kovačević, njihov klupski saigrač.

Najbolji desni bek je Anel Hebibović iz istog kluba, dok je lijevi bek također član "Sarajeva" Selmir Pidro.

U kategorji centralnih defanzivaca, u najboljem stoperskom tandemu su Slobodan Jakovljević iz "Zrinjskog" i Nihad Mujakić iz "Sarajeva".  

Trojac naboljih veznih igrača čine Nermin Jamak iz fudbalskog kluba "Čelik", Miloš Stanojević iz "Sarajeva" i Amar Rahmanović iz istog kluba.

Tri najbolja napadača Premijer lige BiH su Benjamin Tatar ("Sarajevo"), Miloš Filipović ("Zrinjski") te Mersudin Ahmetović ("Sarajevo").

U kategoriji najboljih fudbalskih stadiona, na prvom mjestu je "Grbavica" u Sarajevu, na drugom stadion "Bilino polje" u Zenici, a na trećem "Pecara" u Širokom Brijegu.

Tokom manifestacije "Kristalnih 11", proglašene su i najbolje članice Ženske premijer lige. Aida Hadžić (SFK 2000) je najbolja igračica, dok je Samira Hurem (SFK 2000) najuspješnija trenerica.

Najboljim fudbalskim trenerom u Bosni i Hercegovini proglašen je Husref Musemić ("Sarajevo"), a treći put zaredom najbolji sudija je Irfan Peljto.

Ovogodišnju manifestaciju "Kristalnih 11", treću po redu, organizirao je Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini.

Među pojedincima koji su uručili priznanja bili su Vladan Grujić, Nermin Šabić, Vedin Musić i Muhamed Konjić.

Prije početka oficijelnog dijela, Aldin Džidić, osnivač sindikata organizatora, rekao je da Premijer liga BiH treba da bude respektabilno takmičenje regionalne gledanosti, s unaprijeđenom fudbalskom infrastrukturom.

To je 'naša kuća' koja se mora graditi zajedno obraćajući pažnju na to da svaki detalj bude bolji nego ranije, zaključio je Džidić.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Nemanja Bilbija i Marija Ana Milinković najbolji nogometaš i nogometašica Premijer lige BiH

Rekordan broj zaraženih u Premier leagui u sedam dana

Ivanković: Bili smo ravnopravni Sarajevu, a crveni karton je prelomio utakmicu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom