Bosna i Hercegovina     | 24.05.2019. 11:26 |

'Kolica za Sarajevo' iz Njemačke adaptiraju ortopedska pomagala za djecu iz BiH

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 24. maja (FENA) - Članovi njemačke organizacije 'Kolica za Sarajevo' boravit će od 27. do 31. maja u Sarajevu i u suradnji sa Servis centrom 'Dajte nam šansu' vršiti podjelu i adaptaciju ortopedskih pomagala za djecu iz cijele BiH.

Iz Udruženja su Feni kazali kako stručnjaci organizacije 'Kolica za Sarajevo' godinama pružaju podršku djeci i njihovim obiteljima. Poklanjaju, ali i ortopedska pomagala (kolica, sjedalica, stajalica) prilagođavaju potrebama korisnika. 

- Trenutno je to jedini vid podrške porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju, kad je u pitanju nabavka ortopedskih pomagala - navode iz Udruženja ' Dajte nam šansu'.   

Servis centar 'Dajte nam šansu' pruža podršku porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju na nivou KS, bez obzira na dob, stepen i vrstu poteškoće.

Uslugama kratkog boravka, psihološke podrške, informativne i pravne pomoći nastoje pružiti porodicama mogućnost da ostvare osnovna ljudska prava, te ojačati porodicu kao osnovnu jedinicu društva.

- Omogućavamo roditeljima/starateljima slobodno vrijeme za redovne obaveze i vrijeme za sebe, djeci i osobama s poteškoćama u razvoju socijalizaciju, individualni i grupni rad, te podršku porodici u kriznim situacijama - ističu iz 'Dajte nam šansu'.  

Usluge Servis centra su besplatne. Od maja 2014. godine pružili su više od 40.000 usluga za 580 registriranih porodica koje koriste usluge Servis centra te tako pokazali i dokazali potrebu sveobuhvatne podrške porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

'Dajte nam šansu’ i ASA osiguranje zajedno za prihvatanje različitosti (VIDEO)

Kavalec: Sve ćemo stići, samo da mentalno duhovno i psihološki ostanemo stabilni

'Šarena parada' za početak Dječije nedjelje u Kantonu Sarajevo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo