Sport     | 24.05.2019. 13:17 |

Trbić: Moramo biti fokusirani cijelu utakmicu ako želimo pobjedu (VIDEO)

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 24. maja (FENA) - Košarkaši Sparsa u nedjelju u Sarajevu dočekuju ekipu Širokog u četvrtoj utakmici finala play-offa Prvenstva Bosne i Hercegovine.

Sarajevski tim sinoć je na Pecari slavio sa 84:80 i poveo u seriji sa 2:1 u pobjedama i za dva dana će pred domaćom publikom imati priliku da trećom pobjedom osvoji titulu.  

Treći susret je protekao u izjednačenoj igri, a u dramatičnoj završnici prisebniji su bili Sparsi koji su u posljednjim sekundama trojkom Kenana Bajramovića došli do pobjede. 

Trener Sparsa Marko Trbić na pres-konfrenciji kazao je da sve tri finalne utakmice bile iscpljujuće. 

- Sve tri utakmice bile su otvorene. Mi smo dobili dvije. Nikako ne smijemo pomisliti da ćemo lako dobiti u nedjelju. Možda će za nas biti i teže iz prostog razloga što Široki nema šta izgubi. Oni su sinoć bili u jednoj sjajnoj atmosferi, ali bili su više opterećeni. Očekuje nas jednako tvrda, teška utakmica, nadam se da ćemo se oporaviti. Svjesni smo da nikako ne možemo pobijedili ako ne igramo na isti način, s ogromnom energijom, željom, jer je ekipa Širokog izuzetzno moćan atletski tim, na nivou vrha ABA 1 lige. Nadam se da ćemo ostati fokusirani cijelo vrijeme, biti pametni i utakmicu odvesti onako kako nama odgovara, pobijediti i osvojiti titulu - kazao je Trbić. 

Sjajni rezultati Sparsa ove sezone, plasman u finale prvesntva, igra u polufinalu ABA 2 lige i finale Kupa BiH, po Trbićevim riječima, produkt su dugogodišnjeg rada. 

- Klub stalno sazrijeva i raste. Naravno da bi bilo lijepo da osvojimo titulu. Ove godine su se poklopile neke stvari, imamo dobar tim, mlade igrača i par iskusnijih, došli smo blizu titule. Ovo je rezultat sistema. Ono što je posebno specifično da ovaj klub nastao iz  škole košarke, iz entuzijazma jednog ili dvojice ljudi da dođe na ovaj nivo, to je  prava priča i poenta svega. Svi naši protivnici, Široki, Zrinjski, Sloboda, Igokea su projekti lokalnih zajednica ili politike, mi ne, mi smo projekat jednog čovjeka - kazao je Trbić.             

Košarkaš Kenan Kamenjaš u osvrtu na dosadašnje susrete Sparsa sa Širokim kazao je da je njegov tim sve tri utakmice igrao dobru odbranu i da je to ključ uspjeha kroz čitavu sezonu.  

- Držali smo se skupa čitavu utakmciu, veoma je važno da u nedjelju budemo fokusirani od prve do zadnje minute. Ni jednog trenutka ne smijemo ni pomisliti da ćemo lako pobijediti. Moramo držati koncentraciju i fokus svih 40 minuta da bismo stigli do pobjede. Pozivam sve navijače da dođu da nas podrže u najvažnoj utakmici ove sezone i da svi zajedno slavimo titulu - kazao je Kamenjaš.                     

Četvrta utakmica finala igrat će se u nedjelju od 17 sati u dvorani Novo Sarajevo - Grbavica.

Pogledajte http://fena.ba/video/2995/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1q2a76fEMuWbzrw6EeyOb5yjf4GJH5JxE?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana