Sport     | 24.05.2019. 11:34 |

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo i Lokomotive spremne za finale Kupa BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. maja (FENA) - Finalni susret nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine za seniorke između ekipa SFK 2000 Sarajevo i Lokomotive iz Brčkog bit će odigran sutra u 17.00 sati u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Trenerica sarajevskog tima Samira Hurem nakon osvajanja titule državnog prvakinja želi još jedan trofej u klupskim vitrinama.

- Očekujem dobru utakmicu. U dosadašnjim susretima s Lokomotivom smo zabilježili sve pobjede, ali bez obzira na to vidjelo se da se radi o jednom kvalitetnom timu, koji je dosta napredovao i ima dobru igru. Ovim putem im želimo čestitati na plasmanu u finale Kupa što je također potvrda njihovog kvaliteta. Naš cilj je da osvojimo duplu krunu. Takođe, želim da pozovem i publiku da u što većem broju dođu na utakmicu jer nas sigurno očekuje divan ambijent zbog samog Trening centra i uslova koje je NSBiH obezbijedio. Sigurna sam da će to biti odlična promocija ženskog fudbala u BiH - kazale je Hurem. 

Šef stručnog štaba Lokomotive Milorad Ilišković je zadovoljan igrama svoje ekipe i najavljuje da će učiniti sve da trofej donesu u Brčko.

- Finalni meč će biti odlična i teška utakmica za nas. Želimo da uživamo jer smo ovdje i igramo za trofej Kupa protiv velike ekipe. Ponosan sam na svoje igračice. Njihov rad i odnos prema timu im je pružio ovu priliku. Vjerujem da ćemo imati dovoljno snage i kvaliteta da iz ovog meča izađemo zadovoljni. Moj tim želi da napreduje, nemamo svaki dan priliku da igramo za trofej - kazao je Ilišković.  

SFK 2000 Sarajevo je na putu do finala bio uspješan protiv Banjaluke (8:0) i Emine (3:0), dok su Brčanke pobijedile Iskru (4:2) i Radnik Bumerang (1:0).

Sutrašnji meč će suditi Eldin Osmanović (Tuzla), sa pomoćnicima Bojanom Makarićem (Bijeljina) i Dejanom Lazićem (Doboj). Četvrti sudija je Ajdin Baručija (Zenica), a delegatica je Emina Čizmić (Kakanj).

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo