Ekonomija     | 24.05.2019. 12:00 |

KS - Počinju radovi na dionici puta Babin Do - Šabići

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. maja (FENA) - Ugovore o izvođenju radova sanacije, rekonstrukcije i zaštite puta Babin Do - Šabići, dionica Bijele Vode - Šabići, potpisao je danas direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač s predstavnicima firmi izvođača radova Orman d.o.o i Grakop d.o.o Kiseljak, Bedrijom Hadžić i Senadom Sejdićem.

Kovač je naveo da će biti zamijenjena kompletna kolovozna konstrukcija na toj dionici puta i izgrađeni potporni zidovi na mjestima gdje je potrebno. Planirana je također obnova saobraćajne signalizacije.

Rok za izvođenje radova je 60 dana.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta rekao je da to predstavlja nastavak zacrtanih aktivnosti Ministarstva i Direkcije.

- Obećali smo da ćemo početkom građevinske sezone otvoriti brojna gradilišta. Nastavljamo u tom smjeru i naše su procjene da ćemo imati najmanje 50 realizovanih infrastrukturnih projekata na cestama Kantona Sarajevo u ovoj godini. Bit će mnogo posla za izvođače radova, a naša su očekivanja da radove okončaju u rokovima, kvalitetno i prema ugovorenim standardima. Riječ je o domaćim, renomiranim kompanijama sa kojima smo do sada imali dobru saradnju - izjavio je Šteta.

Predstavnici firmi Orman i Grakop naglasili su da će radovi biti izvršavani po utvrđenom planu, te da će biti okončani u ugovorenom roku.

Ukupna vrijednost radova za tu dionicu puta iznosi 671.600 KM, a finansira ih Ministarstvo saobraćaja KS putem Direkcije, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

U Federaciji BiH više od 24.000 prometnih nesreća u 2023. godini

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta