Sport     | 24.05.2019. 11:59 |

Mujezinović: Nadam se utakmici s lijepim potezima i s našom pobjedom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. maja (FENA) - Fudbaleri Željezničara sezonu u Premijer ligi BiH završavaju gostovanjem u Tuzli, gdje se sastaju s ekipom Tuzla Cityja.

Plavi sa Grbavice su prije ovog kola osigurali četvrto mjesto i plasman u kvalifikacije za Evropsku ligu, za što još uvijek čekaju potvrdu Drugostepene komisije za licenciranje, dok je Tuzla osigurala opstanak te utakmica neće imati rezultatski značaj.

Prvotimac Željezničara Mustafa Mujezinović stoga očekuje utakmicu sa "dosta lijepih poteza i šansi" te vjeruje u pobjedu svog tima.

- Očekujemo rasterećenu utakmicu jer je sve riješeno u prvenstvu. Nadam se da će to biti utakmica s dosta lijepih poteza, dosta šansi i s našom pobjedom za kraj sezone. Što se mojih igara tiče, odigrao sam skoro sve utakmice u ovoj polusezoni, mogu biti zadovoljan, moglo je to još bolje, ali sve u svemu mislim da mogu biti zadovoljan. Kao ekipa smo mogli puno bolje, pogotovo na domaćem terenu. Bilo je utakmica u kojima smo bili bolji, a ipak nismo dolazili do pobjede. Najbitnije je da smo izborili Evropu što je bio naš cilj ove godine - kazao je Mujezinović koji je u zimskom prelaznom roku stigao iz Veleža, a za Plave odigrao je 12 utakmica i ubilježio dvije asistencije.

Utakmica se igra u subotu u 17 sati na stadionu Tušanj.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Prva pobjeda Željezničara u gostima za bijeg iz zone ispadanja

Nogomet - Igman upisao važna tri boda u borbi za opstanak

U SFK Libero Goražde ogorčeni suđenjem sutkinje Vesne Miletić, tražit će njeno izuzeće

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana