Ekonomija     | 24.05.2019. 13:42 |

Vujanović pozvao udruženja da prijave projekte iz oblasti zaštite potrošača

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 24. maja (FENA) – Federalno ministarstvo trgovine danas je raspisalo Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje projektnih aktivnosti udruženja iz oblasti zaštite potrošača.

Projekti će, kako je potvrdio Feni federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović, biti finansirani iz sredstava ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH, navodeći da će iznos sredstava za odobrene projekte biti do 10.000 KM.

Učešće u ovom javnom pozivu je otvoreno za nevladine organizacije i udruženja u oblasti zaštite potrošača registrirana na području Federacije BiH u skladu s važećim zakonskim propisima.

- Pozivamo sve nevladine organizacije i udruženja koja djeluju u oblasti zaštite potrošača, kao i udruženja koja djeluju u oblasti pružanja besplatne pravne pomoći građanima, a koja mogu potvrditi odnosno dokazati da su se kroz svoj dosadašnji rad doticali i pružanja savjetodavne i pravne pomoći iz sfere zaštite potrošača, da dostave prijedloge projekata u oblasti "Savjetovanje i informisanje potrošača u Federaciji BiH" - poručio je Vujanović.  

Davanjem podrške udruženjima Federalno ministarstvo trgovine nastoji ojačati kapacitete udruženja u cilju podizanja javne svijesti o pravima potrošača kao i povećanja nivoa zaštite interesa potrošača putem organizovanog savjetovanja u konkretnim potrošačkim problemima.

Detaljnije informacije o uslovima za apliciranje i kriterijima za finansiranje projekata mogu se pronaći u okviru Javnog poziva na službenoj stranici Federalnog ministarstva trgovine www.fmt.gov.ba.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Lukašenko pozvao na organiziranje uličnih patrola radi pružanja bezbjednosti u bjeloruskim gradovima

Otvorene prijave za prvi 'Alma Ras Industry Day'

Poziv za info sesiju o programu 'Interreg Europa 2021. – 2027.'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo