Regija     | 24.05.2019. 15:14 |

Mamićevo izručenje ne može biti uvjetovano izručenjem Lejle Fazlagić - ministar

FENA Cvita Kusić

ZAGREB, 24. svibnja (FENA) - Ministar pravosuđa RH Dražen Bošnjaković izjavio je u petak da izručenje bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića Hrvatskoj ne može biti uvjetovano izručenjem bivše sarajevske sutkinje Lejle Fazlagić Bosni i Hercegovini jer su to prema njegovim riječima dva različita predmeta.

 "To su dva različita predmeta, ne može biti formalno ni bilo kako uvjetovano, to su dva odvojena predmeta", rekao je Bošnjaković novinarima uoči svečanosti u povodu Dana državnog odvjetništva, dodavši da svaki predmet ima svoju kronologiju i posebnosti.

 Najavio je da će Ministarstvo pravosuđa zatražiti Mamićevo izručenje nakon što dobije dokumentaciju od nadležnog suda u Osijeku.

 "Mi moramo dobiti dokumentaciju od nadležnog suda u Osijeku, kad to dobijemo izanalizirat ćemo, ako nešto manjka tražit ćemo da se dopuni i tada ćemo poslati zahtjev nadležnim tijelima u Bosni i Hercegovini koji mora biti dokumentiran", kazao je Bošnjaković.

 Upitan misli li da je protupravno, kao što obrana tvrdi, da se Mamiću određuju dva istražna zatvora, odgovorio je da je to pitanje za stučnjake, Državno odvjetništvo i nadležne sudove.

 Glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića novinari su pitali zna li gdje je Mamić, a on je odgovorio da je za njegovo izručenje nadležan sud koji je izdao tjeralicu. "Nakon toga je na Ministarstvu pravosuđa da zatraži izručenje Mamića iz Bosne i Hercegovine tako da Državno odvjetništvo trenutno nije uključeno u taj postupak", kazao je Jelenić.

 Optužno vijeće osječkog Županijskog suda u utorak je potvrdilo drugu Uskokovu optužnicu protiv Mamića i još šestorice okrivljenika te najavilo traženje Mamićeva izručenja iz BiH, a mediji su posljednjih dana nagađali da bi, osim o odluci suda u BiH, izručenje moglo ovisiti i o tome hoće li Hrvatska, za uzvrat, Bosni i Hercegovini izručiti Lejlu Fazlagić, bivšu sarajevsku sutkinju koja se skriva u Hrvatskoj, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Stella Assange: Julianovo izručenje Sjedinjenim Državama 'pitanje je života i smrti'

Na suđenju braći Mamić i ostalima svjedočio bivši Dinamovac Silvio Marić

Britanska ministrica unutrašnjih poslova odobrila izručenje Juliana Assangea SAD-u

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo