Regija     | 24.05.2019. 16:11 |

Crna Gora i Sjeverna Makedonija bez otvorenih pitanja

FENA Agencije

PODGORICA, 24. svibnja (FENA) - Crna Gora i Sjeverna Makedonija nemaju otvorenih pitanja, ali je potrebno ojačati gospodarsku suradnju, ocijenio je crnogorski premijer Duško Marković na zajedničkoj sjednici vlada dvije države, koja je u petak održana u Podgorici.

"Crna Gora i Sjeverna Makedonija dijele iste vrijednosti i vanjskopolitička stajališta“, naveo je Marković. On je kazao da se Crna Gora zalaže i nada da će S. Makedonija započeti pregovore s Europskom unijom.

"Spremni smo prenijeti sva svoja znanja i iskustva kao što to radimo na planu euroatlantske integracije", rekao je Marković.
Zaev je rekao da su dvije države uvijek imale iskreno prijateljstvo i zahvalio za podršku koju Crna Gora daje S. Makedoniji na putu prema euroatlantskim integracijama.

S. Makedonija, kako je naveo, ovog ljeta očekuje konačni datum početka pregovora.

Nakon zajedničke sjednice, predstavnici Crne Gore i Makedonije potpisali su sporazume o uzajamnoj razmjeni i zaštiti tajnih podataka i suradnji. Potpisan je i protokol o suradnji u području europske integracije i memorandum o razumijevanju u zdravstvu.

Marković je rekao da će građani imati konkretne dobrobiti od danas potpisanih sporazuma, koji će doprinijeti razvoju dvije države u više područja, prenosi Hina.

"Današnji sporazumi su poticaj rastu poljoprivrede. Razmjena iskustava će pridonijeti i rastu ekonomije", kazao je Marković.

Marković smatra da ima još dosta posla na implementaciji projekata i intenzivnijoj gospodarskoj suradnji dvije zemlje, kako bi došli do još kvalitativnog napretka, ističući prije svega prometno povezivanje i suradnju u energetici.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana