Bosna i Hercegovina     | 25.05.2019. 10:59 |

Hiljadu ramazanskih paketa za povratničke porodice širom BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. maja (FENA) - Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u saradnji s Bosna Bank International (BBI) i partnerima - kompanijama Klas d.d. Sarajevo te BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo, nastavili su i ove godine tradicionalnu humanitarnu akciju podjele paketa s hranom i higijenskim potrepštinama za hiljadu povratničkih porodica širom Bosne i Hercegovine.

- Već petu godinu realizujemo ovu humanitarnu akciju i reakcije povratnika su pozitivne. Ne samo da se raduju pomoći već su sretni i zbog osjećaja da nisu ostavljeni i zaboravljeni u povratničkim mjestima - izjavio je Ibrahim ef. Malanović, rukovodilac ureda Rijaseta za društvenu brigu te zahvalio donatorima i partnerima u projektu.

Donacija je vrijedna oko 100.000 KM, a sastoji se od paketa koji između ostalog sadrže prehrambene artikle poput brašna, ulja, šećera, tjestenine, kao i sredstva za higijenu.

Problema u povratničkim mjestima je i dalje mnogo, od nedostatka struje i vode, ali većinom povratnici ističu nezaposlenost kao glavnu teškoću održivom povratku.

BBI Banka, kako je saopćeno, tokom cijele godine realizira niz projekata i aktivnosti u odlučnosti da posluje kao društveno odgovorna kompanija. I ove godine je angažirana u projektu "1000 ramazanskih paketa“.

- Sretni smo da na ovaj način tokom mjeseca ramazana unesemo malo topline i vedrine u kuće povratnika širom BiH. Nadamo se da će ovakve aktivnosti podstaći i druge kompanije da pomognu onima kojima je pomoć zaista potrebna - rekao je Muamer Salkić, v.d. direktora Sektora BBI banke za poslovanje sa stanovništvom.

Ove godine paketi su u tri različita konvoja podijeljeni povratnicima u Kupresu, Livnu, Duvnu, Glamoču, Prnjavoru, Bosanskoj Gradiški, Banjaluci, Kotor Varoši, Rogatici, Žepi, Višegradu i Rudom, saopćeno je iz BBI banke.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hurtić: Država mora garantirati sigurnost povratnicima u cijeloj BiH (VIDEO)

Isak od Karana zatražio je da poduzme mjere iz svoje nadležnosti koje se odnose na zaštitu povratnika u RS

Dizdar potpisao ugovore s poslodavcima o sufinansiranju plata povratnicima (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta