Stranačke aktivnosti     | 25.05.2019. 15:33 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

U općini Odžak danas se održala središnja svečanost tradicionalne 23. po redu manifestacije „Dani sjećanja 2019.“.

Cjelokupni program, održava se od 16. – 26. svibnja te je ispunjen vjerskim, znanstvenim, kulturnim i športskim sadržajima.

Župe Doborskog dekanata i Mjesna zajednica Posavska Mahala, te HKD Napredak Odžak organizatori su ove manifestacije, a generalni pokrovitelj dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora.

Polaganje vijenaca i molitva za stradalnike Drugog svjetskog rata i poraća Odžaka i podvučjačkog kraja, današnji su sadržaji odvijanja manifestacije „Dani sjećanja 2019.“, a nakon toga, služena je sveta misa na Nujića groblju.

Misno slavlje za stradalnike Drugog svjetskog rata i poraća Odžaka i podvučjačkog kraja na Nujića groblju u Posavskoj Mahali, predvodio je banjalučki biskup mons. Franjo Komarica.

- Uz ponos i sjećanje na žrtve ovog kraja, i naše obilježje koje smo kroz stoljeća gradili, obveže na jednu snagu zajedništva, kako bi ovdje izgradili mjesto da bude mjesto ponosa, da živimo. Dio nas koji smo u političkom životu moramo biti motiviraniji da ovdje napravimo mjesto koje će biti ljepše za život, nego bilo gdje drugo. Zato postoje uvijeti da služimo svom narodu i onda ne sumnjam da ćemo u narednim godinama sjećana biti mnogobrojniji“, kazao je danas predsjednik Čović.

Središnjoj svečanosti Dani sjećanja 2019. nazočio je veliki broj vjernika, gostiju i dužnosnika. Uz predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragana Čovića bili su: Ivo Vincetić, dopredsjednik HDZ-a BiH, Josip Jerković, dopredsjednik HDZ-a BiH i dopredsjednik RS-a, Mijo Matanović, zastupnik u Zastupničkom domu PS BiH, Đuro Topić, predsjednik Vlade Županije Posavske sa ministrima u Vladi, Mato Jozić, ministar pravde u Vladi FBiH, Davor Čordaš, izaslanik u Vijeću naroda Republike Srpske,  Marijan Klaić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, Blaž Župarić, predsjednik Skupštine Županije Posavske te općinski dužnosnici i predstavnici institucija.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo