Kultura     | 27.05.2019. 11:30 |

Na repertoaru NPM-a u četvrtak 'Anđeli Babilona'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. svibnja (FENA) - U okviru manifestacije "Mostarsko proljeće 2019.", odnosno XXI. dana Matice Hrvatske, u četvrtak, 30. svibnja, s početkom u 20 sati, bit će odigrana predstava "Anđeli Babilona" Mate Matišića, u režiji Admira Glamočaka.

Glumačku postavu čine: Admir Glamočak, Ajla Hamzić, Emir Sejfić, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi i Amela Kreso. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Lejla Hodžić, a glazbu Dino Šukalo.

- Jesmo li spremni odreći se sebe zarad pozicije i ugleda u društvu? Da li je to vrijedno? Razmišljamo li, pri tome, o sebi i pravim vrijednostima života mnogo važnijim od pozicije i ugleda? Dođite i otkrijte!  Interesantna, uzbudljiva i energična komedija koja na ironičan i duhovit način prikazuje ono sa čime se, zapravo, svakodnevno susrećemo i suočavamo – navodi se u najavi.

Naredne večeri, u petak 31. svibnja, u "Studiju 64" Narodnog pozorišta Mostar s početkom u 20 sati na repertoaru je predstava "Alfa Beta" Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića.

U predstavi glume Fatima Kazazić i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.

- Koja je svrha i smisao braka? Što brak sa sobom kroz vrijeme nosi? Koliko ostajemo svoji? Kako nas brak oblikuje? Jesu li naša očekivanja prevarena? Da li u svim bračnim i životnim fazama osjećamo onu platonsku ljubav i zanos kao na početku veze ili to može prerasti u nešto drugo i šta je to? Neka su od pitanja koja se prožimaju kroz predstavu 'Alfa Beta' - kaže se u priopćenju NP Mostar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Svjetska premijera filma 'Hako' na Martovskom festivalu u Beogradu

Najave događaja za 26.03.2024. godine (utorak)

Najave događaja za 26.03.2024. godine (utorak)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo