Stranačke aktivnosti     | 27.05.2019. 14:26 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović čestitao je danas predsjedniku Evropske narodne partije (EPP) Jozefu Dolu pobjedu na okončanim izborima za Evropski parlament.

„Uvaženi gospodine Dol, u svoje lično i u ime Partije demokratskog progresa upućujem Vama i Evropskoj narodnoj partiji iskrene čestitke na pobjedi na izborima za Evropski parlament. U nikad izazovnijoj političkoj situaciji u Evropi, kad su se nad našim lijepim kontinentom nadvili mračni oblaci neodgovornog populizma svih vrsta, obojeni dodatno ksenofobijom i primjetnim deficitom bilo kakve smislene vizije, uspjeli ste ponovo da dobijete najveće povjerenje Evropljana našim idejama slobode, tržišne ekonomije, vladavine prava i tolerancije. To su iste one vrijednosti koje baštini i PDP kao članica Evropske narodne partije i mi vrlo dobro znamo koliko je teško boriti se za te ideje, jer smo jedna od rijetkih političkih partija u Republici Srpskoj i BiH koja jasno i odlučno promoviše te vrijednosti“, istakao je predsjednik Borenović.

Borenović je dodao da je posebno važno što većinu u novoizabranom Evropskom parlamentu čine nedvosmisleno proevropske stranke, a što garantuje opstanak, razvoj i prosperitet evropskog projekta.

„Značajan je izazov da nova Evropska komisija snažnije, dinamičnije i politički odlučnije nastavi proces proširenja Evropske unije na zemlje zapadnog Balkana, jer ovaj prostor ne smije ostati izolovano ostrvo u Evropi. Zato, kao izrazita proevropska stranka u regiji, PDP će dati svoj puni doprinos naporima Evropske narodne partije da se kroz organe i institucije EU kreira svima vidljiva i osjetna dinamika evropskih integracija regije kao jedini garant mira, stabilnosti i prosperiteta i na zapadnog Balkanu i u cijeloj Evropi“, naglasio je Borenović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana