Stranačke aktivnosti     | 28.05.2019. 11:04 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Očuvati fokus EU na BiH i proces proširenja

Nedjeljni izbori za Evropski parlament bili su važan događaj za budućnost EU ali i Evrope.

“Držim da su veća izlaznost građana i vrlo jasna većina za proevropske snage dobar znak i vjerujem da će iste pokazati kapacitet da vrlo brzo implementiraju rezultate izbora i nastave jačati institucije i ideju EU, što bi dovelo do dodatnog slabljenja populista i antievropskih snaga. Za BiH i zapadni Balkan bit će važno da naredna Evropska komisija pokaže opredjeljenje za proces proširenja bez obzira što vlade BiH u zadnje četiri godine nisu uradile ono što se od njih očekivalo. Fokus EU na našoj zemlji i regiji moramo znati očuvati, kako bismo se brže i jasnije pokrenuli na evropskom putu.” - izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

“Nezavisni blok i ja lično nastavit ćemo vršiti pritisak na vlade u BiH da provode reforme i ispunjavaju uslove, prije svega one koje su u interesu bh. građana. Smatram da samo tako možemo utišati sve one glasove u EU koje se protive članstvu BiH u EU. U Nezavisnom bloku nas je posebno obradovalo da su novi mandat dobili neki od dokazanih prijatelja BiH za koje se nadamo da će i dalje u Briselu zagovarati put BiH ka standardima EU.” - dodao je Šepić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!