Kultura     | 28.05.2019. 14:40 |

Svečano obilježena 20. godišnjica HKD Napredak u Hamburgu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Hrvatsko kulturno društvo Napredak Podružnica Hamburg proslavila je kulturno-pjesničkom večeri 20. obljetnicu osnutka i djelovanja.

Sedam ljubitelja književnosti, posebno poezije na hrvatskom jeziku kojima je ovo bio osmi nastup, govorilo je svoje stihove, a nastupio je i Folklorni zbor, operna pjevačica Janja Okić te mladi glazbenici Napretka.

Predsjednik HKD Napredak Podružnica Hamburg Berislav Injić prisjetio se osnutka Društva čiji je glavni cilj očuvanje hrvatske kulture i tradicije te pomoć i stipendiranje nadarenih studenata i učenika.

Kazao je da je 20 godina djelovanja iznjedrilo pjesničku skupinu, folklorni zbor, folklorno društvo mladih i starijih članova, organizirane su brojne hrvatske zabavne večeri, izložbe slika, koncerti, sudjelovanja u humanitarnim akcijama te nastupi folklora značajni za suradnju hrvatskog i njemačkog kulturnog društva.

Trodnevnoj proslavi prisustvovali su i generalni konzul Hrvatske u Hamburgu Kristijan Tušek, predstavnici Središnje uprave HKD Napredak iz Sarajeva, a brojni posjetitelji mogli su vidjeti nastupe Portugalskog folklora, HKU Bremen, HKZ Croatia Hamburg te HKD Napredak Hamburg, saopćeno je iz HKD Napredak.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Čestitka HKD Napredak povodom Ramazanskog bajrama

Središnja uprava HKD 'Napredak' donijela Odluku o osnivanju Kluba gospodarstvenika

Čestitka Središnje uprave HKD Napredak prigodom 32. obljetnice HVO-a

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!