Regija     | 28.05.2019. 14:27 |

Pejčinović Burić: Hrvatska ostaje pouzdan partner Sjevernoj Makedoniji

FENA Agencije

ZAGREB, 28. svibnja (FENA) - Potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Marija Pejčinović Burić sastala se u utorak s potpredsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije za europske poslove i glavnim pregovaračem s Europskom unijom Bujarom Osmanijem, priopćeno je iz MVEP-a Republike Hrvatske.

Tijekom sastanka sugovornici su izrazili zadovoljstvo aktualnim bilateralnim odnosima i prijateljskom suradnjom u različitim područjima. Ministrica Pejčinović Burić je naglasila kako Hrvatska ostaje pouzdan partner Sjevernoj Makedoniji kojoj u kontinuitetu pruža političku i tehničku potporu na njenom putu euroatlantske integracije, priopćeno je.

Sugovornici su se  osvrnuli na dosadašnju uspješnu potporu Hrvatske Sjevernoj Makedoniji ostvarivanjem twinning projekata, kao i na buduću suradnju u cilju jačanja javne uprave Sjeverne Makedonije te pripreme za pregovore o pristupanju Europskoj uniji.

Pejčinović Burić i ovom je prigodom naglasila kako će se Hrvatska, kao i do sada, snažno zalagati za otvaranje daljnjih koraka na planu približavanja Sjeverne Makedonije Europskoj uniji, prenosi Hina.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'