Bosna i Hercegovina     | 28.05.2019. 20:01 |

U Brčkom nagrađeni najuspješniji učenici

FENA Saopćenje

BRČKO, 28. maja (FENA) - U organizaciji Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH u Domu kulture u Brčkom održana je svečanost povodom desete jubilarne smotre učenika pobjednika osnovnih škola Brčko distrikta BiH za školsku 2018/2019. godinu u sklopu koje je dodijeljeno devedeset diploma učenicima i nastavnicima.

Diplome kao i zahvalnice organizacijama koje su u ovoj školskoj godini ostvarile uspješnu saradnju s brčanskim osnovnim školama dodijelio je šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović, koji je čestitao učenicima na ostvarenim rezultatima.

„Danas je ujedno i prilika da pokažemo kako se u Odjeljenju za obrazovanje radi i koliko se truda ulaže, ali i da uručimo priznanja za rad kako učenicima tako i nastavnicima. Ove godine izlazimo iz okvira Distrikta i učenici su pokazali svoje kvalitete i osvojili zapažene rezultate što govori o kvalitetu obrazovnog sistema u Distriktu”, kazao je Osmanović u svom obraćanju.

Šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Mara Matkić kazala je da su se ove godine učenici osnovnih škola takmičili u 17 disciplina i da je učestvovalo 1.154 učenika.

„Ovo je deseta jubilarna smotra najuspješnijih učenika osnovnih škola u Distriktu kako bismo javnosti ukazali na naše najuspješnije učenike, ali i da motiviramo one manje uspješne kako bi i oni postigli bolje rezultate u granicama svojih mogućnosti. Podsjećam, ove godine su naše odbojkašice postale prvakinje zapadnog Balkana, učenici specijalnog odjeljenja, tj. učenici s posebnim potrebama su prvaci Specijalne olimpijade, također učenik njemačkog jezika osvojio je drugo mjesto na državnom prvenstvu i mnogi drugi koji su u najboljem svjetlu predstavili naše škole i Brčko distrikt BiH. Postignuti uspjeh trebamo vrjednovati”, kazala je Matkić.

Svečanosti su prisustvovali i direktor organizacije „Save the Children“ za sjeverozapadni Balkan Andrea Žeravčić, predstavnik ITF i ECDR-a Martin Silič iz Slovenije, predsjednik i generalni sekretar Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić i Milutin Popović, predstavnik Centra za održivi razvoj, predsjednik Udruženja građana „Od sebe za druge“ Brčko, te predstavnici brčanske vlasti, nastavnici i roditelji učenika osnovnih škola Brčko distrikta BiH, saopćeno je iz Vlade Brčkog.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'