Sport     | 29.05.2019. 12:22 |

Amir Avdagić ponovo izabran za predsjednika Regionalne antidoping organizacije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. maja (FENA) - Na redovnom godišnjem zasjedanju WADA - Regionalne antidoping organizacije istočne Evrope održanom u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju, dosadašnji predsjednik Amir Avdagić većinom glasova već u prvom krugu glasanja izabran je ponovo za predsjednika ove organizacije.

Direktor Svjetske antidoping agencije - WADA za Evropu Sebastien Gillot izjavio je da je ohrabren kontinuiranim napretkom Regionalne antidoping organizacije istočne Evrope (EERADO-a) i njegovih članica.

- Tokom protekle dvije godine, predsjednik EERADO-a Amir Avdagić pružio je podršku i smjernice EERADO-u i zemljama članicama i radujemo se nastavku zajedničkog rada tokom sljedeće dvije godine njegovog predsjedanja - kazao je Gillot. 

Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine pridružila se čestitkama Svjetske antidoping agencije predsjedniku Avdagiću, koji na najbolji mogući način predstavlja državu Bosnu i Hercegovinu i Agenciju za antidoping kontrolu BiH u borbi protiv dopinga u sportu na regionalnom i globalnom nivou, saopćeno je iz Agencije za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine.

Ponovni izbor Avdagića na ovu značajnu funkciju, kako ističu, predstavlja potvrdu njegovog kvalitetnog rada kao i rada Agencije za antidoping kontrolu BiH prema najvišim međunarodnim standardima u borbi protiv dopinga u sportu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Avdagić: Razvijanje obavještajnih i istražnih kapaciteta

Interpol i Agencija za antidoping kontrolu BiH zajedno protiv dopinga

Judista Harun Sadiković kažnjen zbog dopinga

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo