Servisne informacije     | 30.05.2019. 07:12 |

U Hercegovini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni kolovozi mokri i klizavi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - U Hercegovini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, zbog kiše kolovoz je mokar i mjestimično klizav.

Upozorava se na učestale odrone kamenja na kolovoz, kao i na udarne rupe, koje ispunjene vodom prikrivaju pravo stanje na putevima.

Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, apeluje se na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Radovi na izgradnji javne rasvjete izvode se na magistralnom putu M-17 u Mostaru (od sjevernog ulaska u grad do skretanja za Forticu). Na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

U toku su radovi na sanaciji tunela Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila) i Ormanica (M-1.8 Srebrenik-Orašje), zbog čega se na mjestima izvođenja radova saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj, Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Ključu i Jajcu.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo