Bosna i Hercegovina     | 30.05.2019. 08:43 |

Skupština Brčkog usvojila Izvješće o radu JP 'Ceste Brčko'

FENA Saopćenje

BRČKO, 30. svibnja (FENA) - U nastavku 48. redovite sjednice Skupština Brčko distrikta usvojila je Izvješće o radu s financijskim poslovanjem JP "Ceste Brčko" za 2018. godinu uz Zaključak kojim je zadužila ovo poduzeće da u suradnji s Vladom pripremi i Skupštini dostavi odluku o raspodjeli neto dobiti iz 2018. godine, priopćeno je u četvrtak iz te skupštine.

Zaključkom je precizirano da se dio neto dobiti planira za sanaciju opreme mosta Brčko-Gunja prema Elaboratu o obavljenom glavnom pregledu mosta, dio sredstava za realizaciju projekata rehabilitacije i rekonstrukcije cestovne infrastrukture na području Brčko distrikta, a dio sredstava za otklanjanje loših tehničkih rješenja koja se odnose na glavni projekt izgradnje obilaznice oko Brčkog prema kome su izvedeni radovi.

- Skupština se kao osnivač opredijelila da obveže JP 'Ceste Brčko' i Vladu Brčko distrikta da pripreme odluku o raspoređivanju ostvarene dobiti u iznosu od 5.600.000 maraka na način da dio novca ide za sanaciju postojećeg Savskog mosta, dio za cestovnu infrastrukturu za projekte koji posjeduju građevinsku dozvolu i da se dio sredstava predvidi za otklanjanje uočenih nedostatak na trasi obilaznice nakon što se obavi tehnički prijam ove prometnice - rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine u izjavi medijima.

Zaključkom je precizirano da je rok za realizaciju zadataka 15 dana.

Skupština je dala suglasnost i na završni račun JP "Ceste Brčko" za 2018. godinu, a uz manje korekcije predloženog teksta zastupnici su dali i suglasnost na Odluku o izmjeni i dopuni Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih mjesta u ovom poduzeću.

Zastupnici su usvojili i godišnje Izvješće o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH za 2018. godinu.

Na 49. redovitoj sjednici koja je počela nakon završetka 48. sjednice zastupnici su po žurnom postupku usvojili Nacrt zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama zaposlenih u pravosuđu Brčko distrikta BiH i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o sukobu interesa u institucijama Brčko distrikta. U drugom čitanju je usvojen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine.

Sjednica je prekinuta kod Nacrta zakona o dopunama Zakona u državnoj službi u tijelima javne uprave Brčko distrikta, a bit će nastavljana 12. lipnja.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Vijeće ministara BiH sutra o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Sjednica Vlade FBiH danas u Mostaru

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!