Kultura     | 31.05.2019. 11:18 |

HNK Mostar predstavom 'O ljubavi' otvara 4. dane hrvatskog kazališta u BiH

FENA Saopćenje

VITEZ, 31. svibnja (FENA) - Predstavom Hrvatskog narodnog kazališta Mostar "O Ljubavi" u subotu, 1. lipnja, u kazališnoj dvorani u Vitezu bit će otvoreni 4. dane hrvatskog kazališta u BiH.

Tijekom lipnja i srpnja u Vitezu će se, uz HNK Mostar i domaći GKM Vitez, predstaviti kazališne skupine iz Bjelovara, Kaštel Kambelovca, Travnika, Sinja, Subotice i Sombora. Ukupno će biti izvedeno 12 predstava različitih žanrova, a svoj ukus moći će zadovoljiti kako najmlađa, tako i zrelija publika, najavili su organizatori.

Predstava "O Ljubavi" diplomski je rad Nikoline Ljuboje i Ivana Skoke, a osvojila je nagradu za najbolju glumu u Beogradu na FIST festivalu 2014 godine.

U predstavi dvoje glumaca kroz niz efektnih i duhovitih opservacija i komentara govore o fenomenu ljubavi kroz sve njezine mijene. Putujući kroz četiri kazališna žanra, oni traže odgovor na pitanja: što je ljubav, kako nastaje, Kako se manifestira, može li potrajati ili će neminovno, pod teretom vremena i navika, izblijedjeti?

Organizator 4. dana hrvatskog kazališta u BiH je Gradsko kazalište mladih Vitez, generalna pokroviteljica je zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko, a značajnu financijsku potporu pružilo je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽSB na čelu s ministrom Bojanom Domićem.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Premijera predstave 'Stepski vuk' HNK-a Mostar u četvrtak u Mostaru

Hit komedija 'Tere i Luce' dar publici povodom 30. obljetnice Kosače

Narodno pozorište Mostar odustalo od predstave "Oslobođeni Mostar"

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo