Sport     | 31.05.2019. 13:31 |

Čelik potvrdio angažman Pavlovića i Isića

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 31. maja (FENA) - Nogometni klub Čelik jučer je objavio na službenoj Facebook stranici da su produžili za naredne tri godine ugovor s golmanom Bojanom Pavlovićem (33), kao i da su dogovorili dvogodišnji ugovor sa stoperom Tarikom Isićem (24) iz bijeljinskog Radnika.

Na isti je način objavljeno da su na isti period potpisali ugovor i s golmanom Marijanom Antolovićem iz hrvatskog prvoligaša Osijeka, koji je u BHT Premijer ligi nastupao za sarajevski Željezničar i banjalučki Borac.

Međutim, Antolović je danas demantirao kako je bilo šta potpisao s Čelikom, ali je potvrdio da je bio u kontaktu te o mogućnosti transfera razgovarao s jednim menadžerom bliskim zeničkom premijerligašu.

-Nećemo se dodatno oglašavati o situaciji s Antolovićem, ali mogu reći da nam je njegov dolazak najavljen tokom naredne sedmice. Tada bismo trebali i da ozvaničimo postignuti dogovor - kaže generalni sekretar kluba Ismar Huskić.

Ugovori su, napominje, istekli kapitenu Fenanu Salčinoviću i prošle sezone prvom strijelcu Harisu Dilaveru, zatim napadaču Namiru Alispahiću, dok su amaterski ugovori istekli juniorima Harisu Jupiću i Azuru Mahmiću.

Ugovor je raskinut s Amitom Guluzadeom iz Azerbejdžana, a u pregovorima su i o raskidu ugovora s Turčinom Selimom Aydemirom te finskim golmanom Timom Volontinenom.

Protekle su polusezone, kao posuđeni igrači iz Sarajeva, za Čelik igrali i Dušan Hodžić te Sanjin Lelić, ali nije poznato da li će i naredne sezone igrati na Bilinom polju jer se trebaju javiti na pripreme Sarajeva.

Sada već bivši trener Čelika, Turčin Cihat Arslan, po informacijama iz turskih medija, nakon što je napustio klupu zeničkog premijerligaša, već se dovodi u vezu s turskim klubovima Galatasarayem i Trabzonsporom.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Čelik - Počinje prodaja članskih karata za novi sastav Skupštine kluba

Čelik će tokom dana isplatiti sve zaostale dugove zbog kojih je suspendovan

Čelik okončao pripreme u Međugorju, Mahmutović predvodi napad protiv Sarajeva

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'