Bosna i Hercegovina     | 31.05.2019. 14:54 |

Počela rekonstrukcija Velike aleje na Ilidži

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. maja (FENA) - Radovi na rekonstrukciji Velike aleje na Ilidži počeli su danas, a rok za završetak radova je 30 dana.

Radi se o rekonstrukciji putne komunikacije dužine 2050 metara koja je trenutno u katastrofalnom stanju, a na dobrom dijelu Aleje asfalta gotovo i nema. Staza će biti nivelirana i presvučena novim slojem asfalta, a radit će se i bankine.

Radove je iniciralo je resorno ministarstvo putem JU za Zaštićena prirodna područja kojima pripada i Velika aleja, izdvojilo 100.000 KM za ovaj projekt, a dodatnih 50.000 KM izdvojila je Direkcija za puteve KS.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Damir Filipović podsjetili su da je rekonstrukcija Velike aleje jedan je u nizu projekata na području općine Ilidža koji je pokrenula Vlada KS putem resornih ministarstava.

Najavili su da uskoro počinju i radovi na rekonstrukciji Rustempašine ulice kao i radovi na rekonstrukciji vertikalne i saobraćajne signalizacije, postavljanju zaštitnih ograda uz saobraćajnice, zvučnih izolacija na zapadnom ulazu u grad itd.

Radove izvodi KJKP Rad na osnovu sporazuma o uslovima i načinu izvođenja radova održavanja puteva potpisanog sa Direkcijom za puteve KS, saopćeno je iz Press služba KS.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo