Bosna i Hercegovina     | 31.05.2019. 15:34 |

Brčko: Položen kamen temeljac za fiskulturnu salu u Omerbegovači

FENA Saopćenje

BRČKO, 31. maja (FENA) -  Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović danas je zajedno s direktorom Druge osnovne škole Mariom Babićem svečano položio kamen temeljac za fiskulturnu salu u područnoj školi Omerbegovača.

Osmanović je kazao da će učenici napokon dobiti fiskulturnu salu i da će konačno moći imati obrazovanje kakvo zaslužuju. 

"Ovo je još jedan veliki infrastrukturni objekat u Drugoj osnovnoj školi, odnosno područnoj školi Omerbegovača. Projekt je vrijedan oko 500 hiljada maraka i za nabavku opreme trebat će još dodatnih 80 hiljada maraka. Očekujemo u brzom vremenskom intervalu da se završi kompletan projekat kako bi ova škola konačno dobila još jedan sadržaj koji je nedostajao godinama. Mališani će imati obrazovanje kakvo zaslužuju", kazao je Osmanović.

Dodao je kako se u Distriktu za učenike gradi sportska dvorana i u Rašljanima, Potočarima te da je u planu i izgradnja fiskulturne dvorane u područnoj Petoj osnovnoj školi u naselju Brod. 

Mario Babić, direktor Druge osnovne škole Brčko distrikta BiH kazao je da su učenici do sada nastavu tjelesnog imali u improvizovanoj učionici i da će izgradnja fiskulturne sale doprinijeti poboljšanju kvaliteta i uslova rada. 

"Izgradnja ove sale će uveliko doprinijeti poboljšanju kvaliteta i uslova rada i održavanja nastave našim učenicima jer do sada smo izvodili nastavu tjelesnog u improvizovanoj učionici. Mislim da je to veliki podstrek i za mjesnu zajednicu, kao i za djecu. Nadam se da će djeca početi koristiti ovu salu u školskoj 2020/2021. godini", kazao je Babić. 

Svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovao je i predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić, predstavnici izvršne vlasti u Distriktu, predstavnici Mjesne zajednice Omerbegovača, kao i učenici i mještani tog naselja, saopćeno je iz Vlade Brčkog.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

Dogovor o poboljšanju odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama ZDK

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana