Stranačke aktivnosti     | 01.06.2019. 11:41 |

Saopćenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

Evidentne klimatske promjene i u Bosni i Hercegovini obavezuju na prilagođavanje propisa i odluka o zagrijavanju stanova, ustanova i poslovnih prostora kako se građani ne bi razbolijevali i smrzavali i u pola ljeta, te su svi nadležni organi u državi dužni poduzeti potrebne radnje, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Na posljednoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla, Mirnes Ajanović je u svojstvu vijećnika zatražio da se izmijeni sezonski režim centralnog zagrijavanja stanova, poslovnih prostora, ustanova, a posebno škola, na način da se produži sezona zagrijavanja, kao i početak sezone zagrijavanja, odnosno da se obezbijedi da sistem centralnog zagrijavanja može biti u funkciji tokom čitave godine. Vijećnik BOSS-a Mirnes Ajanović je upozorio da je neophodno odrediti da u produženom periodu zagrijavanja prostora van zvanične sezone grijanja - cijena treba biti minimalna, kojom bi se pokrivali samo troškovi. Upravo okolnost da Grad Tuzla ima najbolje uređeni sistem centralnog zagrijavanja rezultirala je da većina građana nema dodatna grejna tijela, te se u cilju sprečavanja ugrožavanja zdravstvenog stanja građana mora izmijeniti režim sezonskog zagrijavanja.

 

1. 6. 2019.                                                                                     Muamer Dedić, Press BOSS-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo