Stranačke aktivnosti     | 01.06.2019. 17:27 |

Saopćenje - Narod i Pravda

FENA Saopćenje

Susret Konakovića i Zukorlića u Novom Pazaru: Raditi na jačanju bratskih veza

Predsjednik Naroda i Pravde i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković sastao se danas u Novom Pazaru sa predsjednikom Stranke pravde i pomirenja i poslanikom u Skupštini Srbije Muamerom Zukorlićem.

Tokom dvočasovnog razgovora dva politička lidera razmijenili su stavove o trasi autoputa Sarajevo-Novi Pazar te se saglasili da utvrđivanje ove trase treba bazirati na saobraćajnoj i ekonomskoj opravdanosti, uvažavajući i sve druge potrebe povezivanja ova dva centra.

„Povezivanje Sarajeva sa Goraždom i Sandžakom je vitalni interes ovog naroda. Goražde spaja dva najznačajnija politička, kulturna i vjerska centra našeg naroda – Sarajevo i Novi Pazar“, istakao je Konaković.

Značajan dio susreta sagovornici su posvetili dogovoru o saradnji na polju afirmacije bosanskog jezika kao jednog od stubova očuvanja bošnjačkog identiteta. U tom cilju dogovorena je saradnja na nekoliko značajnih projekata.

Prethodne večeri gospodin Konaković sa svojom delegacijom bio je na iftaru gost muftije dr. Mevlud ef. Dudića, predsjednika Mešihata legalne i legitimne Islamske zajednice.

„Postavili smo sebi zadatak da intenziviramo komunikaciju među nama kako bismo koordinirali naše aktivnosti na poboljšanju položaja našeg naroda u BiH i Sandžaku. Naše bratske veze moraju se konkretizovati u projektima boljeg povezivanja, bolje infrastrukture i institucionalne saradnje“, kazao je na kraju Konaković.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta