Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Građanskkog saveza

Saopćenje

Čolpa: RS sagradila spomenik fašističkom koljaču

Sraman čin otkrivanja spomenika zločincu Draži Mihailoviću u Bileći nastavak je politike slavljenja etničkog čišćenja, recikliranja historije, a time sasvim sigurno i njeno ponavljanje.

U entitetu RS javna identifikacija sa zločincima postala je konstanta. Umjesto da Draža Mihailović i Radovan Karadžić budu nazvani zločincima, nazivaju se patriotama i u njihovu čast se podižu spomenici i daju nazivi studenatskim domovima. Podizanje spomenika Draži Mihailoviću pod direktnim je pokroviteljstvom institucija RS, od lokalne samouprave pa do entiteta.

Jučerašnji sramotni događaj u Bileći je za sve nas što upozoravamo na opasnosti iz RS dodatna potvrda da su političke strukture u u tom bh. entitetu samo fizički u 2019. godini, dok su duhovno u 1943. godini kada je Draža Mihailović sa četnicima klao muslimane po istočnoj Bosni i Sandžaku. Spomenik Draži Mihailoviću nije samo uvreda za muslimane, već je vrijeđanje svih žrtava Drugog svjetskog rata.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.