Servisne informacije     | 04.06.2019. 13:40 |

Duže kolone u oba smjera zbog radova u tunelu Vranduk II

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. juna (FENA) - Zbog nestabilnih vremenskih prilika te učestalih lokalnih padavina vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putu. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozorava se na mogućnost odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Zbog praznika Ramazanskog bajrama na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na području FBiH do 6. juna do ponoći.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Jajcu i Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'