Ekonomija     | 06.06.2019. 14:01 |

'Ćevap fest' posjetilo oko 20.000 Banjalučana i turista

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 6.juna (FENA) -Tokom „Ćevap festa“, banjalučke ćevabdžije ispekle su blizu 13.500 porcija ćevapa, a prema procjenama taj, gastro – festival proteklog vikenda posjetilo je oko 20.000 Banjalučana i turista.

Zadovoljni su i organizatori i ćevabdžije, njih devet, kako je protekla trodnevna manifestacija, posebno što im ni vremenske prilike nisu išle na ruku.

- Interes naših sugrađana, ali i značajan broj turista koji su proteklog vikenda došli u Banju Luku zbog 'Ćevap festa', ukazuje na to da je manifestacija postala već prepoznatljiva i da treba da nastavimo u tom smjeru. Ove brojke, također, potvrdile su da se radi o jednom od najmasovnijih gastro festivala u BiH, sa perspektivom da u budućnosti postane regionalno poznato okupljanje  – poručili su organizatori.

Od ukupnog broja prodanih porcija ćevapa, tokom tri dana festivala – najviše ih je, po očekivanjima, pripremila i prodala najpoznatija gradska roštiljnica – „Kod Muje“, a u stopu ih prate „Zlatna kruna“, „Biljana“ i „Stari recept“. Razloga za zadovoljstvo imali su i ostali učesnici – „Zamola“, „Mira M“, „Limun žut“, „Druga priča“ i „Akvana“.

Manifestaciju su organizovali Gradska uprava i Turistička organizacija, s ciljem popularizacije banjalučkog ćevapa, autohtone delicije grada na Vrbasu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta