Najave     | 07.06.2019. 09:58 |

EFSA - Sa IT znanjem do New Yorka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Katedra za menadžment i informacione tehnologije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (EFSA) organizuje treće finalno Microsoft office specialist takmičenje za srednjoškolce i studente na nivou BiH čiji je glavni cilj testiranje osnovnih kompjuterskih vještina srednjoškolaca i studenata.

Nakon održanih predkvalifikacijskih takmičenja u Tuzli, Mostaru, Banja Luci i Sarajevu, finalno takmičenje će biti održano u 9. juna na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Pobjednik/ca takmičenja će za glavnu nagradu od Ekonomskog fakulteta i Raiffeisen banke, te ostalih partnera projekta imati pokrivene troškove smještaja, prevoza i učešća na svjetskom Microsoft office specialist takmičenju koje će biti održano krajem jula u New Yorku, te na taj način imati priliku predstaviti BiH zajedno sa 130 drugih zemalja učesnica.

Prije početka takmičenja, učesnicima, publici i medijima će se obratiti dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Jasmina Selimović i šef Katedre za menadžment i informacione tehnologije Zlatko Lagumdžija, kao i organizator takmičenja Amra Kapo, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Partnerstvo USAID-a i Univerziteta u Sarajevu - Započela 'Zimska škola o energetskoj tranziciji'

Meliha Bašić izabrana za dekanesu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'