Ekonomija     | 07.06.2019. 14:55 |

Energa 'b2b' susreti šansa bh. kompanijama za pronalazak inostranih partnera

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - U okviru projekta Međunarodnog sajma energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije ENERGA 2019, koji će biti održan od 11. do 13. juna u Sarajevu, organizator je posebnu pažnju posvetio poslovnim susretima "ENERGA b2b".

Ti susreti, za koje je pripremljen posebno opremljen sajamski prostor, za cilj imaju podržati bh. kompanije u pronalasku internacionalnih partnera koji će u tri dana posjetiti najvažniji poslovni događaj tog tipa u Bosni i Hercegovini i regiji.

Osim Sarajevske regionalne razvojne agencija SERDA i Evropske poduzetničke mreže u Bosni i Hercegovini (EEN), na ovogodišnjem sajmu ENERGA "b2b" susrete organizuje i Trgovinski odjel austrijske amabasade u Bosni i Hercegovini.

SERDA i EEN susrete organizuju uz podršku Privredne komore FBiH, Fondacije za razvoj odnosa BiH i Turske - BIGMEV, Tuzlanskog sajma, te brojnih međunarodnih organizacija i agencija za podršku biznisu iz Evropske unije i regiona.

Poslovni susreti će biti održani 11. i 12. juna 2019. u sajamskom prostoru u Centru Skenderija, a učesnici mogu ugovoriti sastanke sa potencijalnim partnerima u skladu sa svojim potrebama i interesima, te direktno razgovarati o mogućnostima eventualne saradnje.

Zainteresirani se za učešće na poslovnim susretima mogu prijaviti na stranici: http://energa2019.talkb2b.net, a elektronska registracija učesnika i izbor profila potencijalnih partnera su mogući do 10. juna 2019. Termini održavanja sastanaka su prvog dana sajma 11. juna od 13 do 16 sati, te 12. juna od 11 do 13 sati.

Također, Ured Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade u Bosni i Hercegovini u okviru sajma ENERGA 2019. organizuje Austria Showcase "Obnovljivi izvori energije i energetska efikasnost u BiH", prezentacije osam kompanija i kataloško predstavljanje austrijskih kompanija iz tih oblasti.

Austria Showcase počinje 12. juna u 10.10 sati, dok su "b2b" susreti potencijalnih partnera kompanija koje će se predstaviti predviđeni u terminu od 13 do 16 sati. Više informacija o tom događaju dostupno je na web stranici https://www.advantageaustria.org.

Sajam ENERGA je mjesto susreta uglednih domaćih i inostranih kompanija na kojem se prezentiraju trendovi, te raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u oblastima proizvodnje i distribucije električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, prateće industrije (metalska, mašinska, građevinska i inžinjering), kao i različiti oblici poslovne saradnje, domaćih i inostranih kompanija.

Svečano otvaranje sajma je 11. juna 2019. godine u 11.00 sati. Ulaz na sajam je besplatan, uz neophodnu registraciju na info pultu na ulazu u sajamski prostor, najavljeno je iz Press tima "ENERGA 2019". 

ENERGA 2019 se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Kantona Sarajevo. Partneri projekta su Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine. Sponzori projekta su Ured specijalnog predstavnika u BiH, USAID EIA, UNDP, GIZ, FL Wind i BH Telecom.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Memorandum Privredne komore FBiH, turskog IZFAS-a i sajma Energa (VIDEO)

Privrednici iz Omana zainteresirani za saradnju u oblastima industrije i turizma

Đonlagić: Evropske zemlje danas troše manje energije nego prije deset godina

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta