Regija     | 07.06.2019. 20:56 |

Zbog pogibije dviju učenica dan žalosti u Osječko-baranjskoj županiji

FENA Agencije

OSIJEK, 7. lipnja (FENA) – Osječko-baranjski župan Ivan Anušić proglasio je ponedjeljak 10. lipnja danom žalosti u toj županiji zbog teške prometne nesreće na autocesti kod Novske u kojoj su smrtno stradale dvije učenice osnovne škole "Dalj".

 Izrazivši iskrenu sućut i suosjećanje s obiteljima tragično preminulih učenica, župan Anušić u priopćenju je poručio kako su "nenadoknadive i neizrecive posljedice, kao i bol koju je izazvao ovaj tragični događa. Svima, osobito obiteljima i prijateljima stradalih učenica, bit će potrebno puno snage i vjere u nošenju s ovom tragedijom".

Podsjećamo, do nesreće je došlo u petak u  9.45 sati na odmorištu Sjever kod Starog Grabovca (u Hrvatskoj) kada je vozač kamiona iz neutvrđenih razloga prvo udario u teretno vozilo HAC-a, a potom nastavio kretanje benzinskom postajom i na odmorištu naletio na pješake.

U naletu kamiona poginule su dvije 14-godišnje učenice iz osnovne škole u Dalju. U nesreći su ozlijeđene i dvije mlađe žene koje nisu bile s grupom učenika, već su na odmorištu izašle iz drugog vozila, piše Hina.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!