Kultura     | 09.06.2019. 10:50 |

'Paralelni svjetovi' zatvaraju Mostarsko proljeće

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. juna (FENA) - Dramskom predstavom Mire Gavrana "Paralelni svjetovi" u izvedbi HNK Split u utorak, 11. lipnja, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru završit će 21. dani Matice hrvatske – Mostarsko proljeće.

Glavno pitanje predstave je kako se u naizgled uspješnoj socijalnoj skupini boriti s potrošenim odnosima, rutinom svakodnevice i lažnim emocijama.

Njezin protagonist, sveučilišni profesor, zbog stresa, ili ipak s namjerom, nakon traume gubi sjećanje i počinje živjeti paralelni svijet. Kako je taj svijet za njega bolji, pošteniji i iskreniji, on se odbija vratiti u sigurnost onog starog, sigurnog i poznatog svijeta.

U angažiranoj dramaturškoj adaptaciji (Jasen Boko) i beskompromisnoj režiji Gorana Golovka ova produkcija iskače iz okvira mainstreamdramaturgije i scenskim ludizmom dekonstruira sliku neinventivne, rutinske i očekivane svakodnevice. Rezultat je nova stvarnost koja prelomljena kroz scensko ogledalo dobiva sasvim novu i neočekivanu dimenziju, priopćeno je iz Kosače.

Glavne uloge tumače Trpimir Jurkić, Nives Ivanković i Arijana Čulina.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Mostarskom proljeću i ove godine potpora HT Eroneta

Ledo zatvara proizvodni pogon u Čitluku

Predstava 'Imitacije' zatvara 8. Dane hrvatskog kazališta u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo