Servisne informacije     | 09.06.2019. 08:24 |

BIHAMK - Jutros na putevima u BiH slabija frekvencija vozila

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. juna (FENA) - Kolovoz je jutros pretežno suh, a frekvencija vozila slabijeg intenziteta. Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prijelazima. Uz povoljne vremenske prilike, pojačava se broj motociklista i biciklista u saobraćaju, pa se poziva na dodatni oprez. Savjetuje se oprezna vožnja, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama s aktuelnim radovima. Izdvajaju se magistralni putevi Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Iz BiHAMK-a mole vozače da voze maksimalno oprezno

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'