Regija     | 10.06.2019. 08:30 |

Zovko sudjelovala na Međunarodnoj konferenciji zemalja jugoistočne Europe

FENA Saopćenje

PODGORICA, 10. lipnja (FENA) - Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je na Međunarodnoj konferenciji zemalja jugoistočne Europe u organizaciji Crnogorske paneuropske unije koja se održavala u Podgorici od 7. do 9. lipnja.

Zovko je sudjelovala na nekoliko sjednica, a u subotu se obratila kao gost-govornik na raspravi o perspektivama i izazovima nakon proteklih izbora za Europski parlament.

Govorila je i o očekivanjima proširenja Europske unije na jugoistočnu Europu, a u sklopu konferencije sastala se i s Adrijanom Vuksanovićem, zastupnikom crnogorskih Hrvata u hrvatskom vijeću za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je ujedno i potpredsjednik Paneuropske unije Crne Gore.

Konferencija je zaključena usvajanjem Deklaracije čiji je cilj Europa kroz bolju komunikaciju, snažniji angažman u regiji i europska integracija zemalja jugoistoka Europe s većim fokusom na mlade ljude.

Zapadni Balkan i politika proširenja EU-a teme su koje zasigurno zaslužuju biti uvrštene u sam vrh prioriteta novog sastava europskih institucija.

Kao članica Odbora za vanjske poslove u Europskom parlamentu, zastupnica Zovko ima veliko iskustvo u području odnosa EU-a u regiji zapadnog Balkana. Stoga je u subotu sudionicima predstavila i svoj pogled na nedavno objavljeni Paket proširenja za 2019. Europske komisije, kao i svoja osobna zapažanja o aktualnoj situaciji u regiji, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'